Zahraniční zájezd
Kodaň a LEGOLAND® Billund

nezávazně objednat od 5 990 Kč / os.
Země: Dánsko
Číslo zájezdu: 656

Popis zahraničního zájezdu

1. den – Odjezd od školy v odpoledních hodinách.

2. den – Poplujeme trajektem z Rostocku do města Gedser a následně přejedeme do hlavního a největšího města Dánského království – Kodaně. Při prohlídce města uvidíme půvabnou cihlovou věž Rundetårn, která je nejstarší funkční hvězdárnou v Evropě. Dále se podíváme na vojenskou pevnost Kastellet ve tvaru pěticípé hvězdy s větrným mlýnem. Navštívíme nejfotografovanější místo Kodaně se světoznámou sochou Malé mořské víly, která je nedílnou součástí tohoto města. Prohlédneme si budovu kodaňské radnice Radhus, jejíž součástí jsou světové hodiny, které ukazují kromě klasického času také sluneční a hvězdný čas, východ a západ slunce, otáčení planet a jiné zajímavosti. Zavítáme i k zámku Rosenborg, kde se nachází královská pokladnice s korunovačními klenoty, a projdeme zámeckým parkem Kongens Have s krásnými květinovými záhony.

3. den – Navštívíme zábavní park Legoland, který leží přímo ve městě Billund, kde před 60 lety vznikly první kostičky Lega a kde byla založena první Lego továrna. Projedeme se na jedinečné polární horské dráze, zajdeme do domu hrůzy nebo se proletíme na drakovi.

4. den – Návrat ke škole v brzkých ranních hodinách.

V případě zájmu lze program rozšířit o jeden den nebo nahradit návštěvu Legolandu tímto programem:

č. 656/d - Tulení safari

Navštívíme Tulení safari v národním parku Vadehavet. Čeká nás jízda na přívěsu traktoru přes bahnitou cestu, který nás za odlivu přiblíží k chráněnému pobřeží. Následně nasadíme holínky, přejdeme po mořském dně plném tůněk přes mušlové pole, abychom si vyzkoušeli lov malých neposedných krevetek pomocí rybářských sítěk. Budeme přitom pozorovat toulající se kraby, užitečné červíky písečníky a ptáky poletující v hejnech nad plochou krajinou. Z bezpečné vzdálenosti pak budeme pomocí dalekohledů sledovat tuleně při jejich běžné denní rutině. Od místního biologa se dozvíme množství zajímavých a často překvapivých informací o zdejší mimořádné oblasti, která je součástí přírodního dědictví UNESCO. Na závěr dne nás čeká přejezd na ostrov Rømø, kde se můžeme těšit na odpočinek na rozlehlé pláži či v písečných dunách a na smočení v průzračných vodách Severního moře, nebo zavítáme do nejstaršího dánského městečka Ribe, které se může pochlubit malebnými uličkami se středověkou atmosférou a slavnou vikingskou minulostí.

č. 656/e - Po stopách vikingů

Vydáme se na cestu o dobrých 1300 let zpátky v čase a vžijeme se do role bájných vikingů. V historickém zážitkovém centru VikingeCenter se setkáme např. s kovářem, královským mincířem, klenotníkem, tesařem, sokolníkem, velkostatkářem a jeho hospodářskými zvířaty. Sami si vyzkoušíme lukostřelbu, upečeme mazanec, zúčastníme se výcviku válečníků, naučíme se hry Vikingů a mnoho dalšího. Následně se projdeme křivolakými uličkami nejstaršího dánského městečka Ribe s 50 metrů vysokou katedrálou a zbytky hradu z 12. století. Zdejší krajina učarovala už Vikingům a dánští králové zde dokonce po nějakou dobu měli své sídlo. Odpoledne se přesuneme do nejzápadnějšího bodu Dánska, projdeme se po písečné pláži s dunami a zbytky opevnění z 2. světové války. Ve zdejší oblasti, na okraji národního parku Vadehavet, můžeme dokonce při troše štěstí spatřit tuleně. Z 55 metrů vysokého majáku se nám naskytne impozantní výhled na širé moře a z opačné strany do rovinaté krajiny plné hojnosti a migrujících ptáků. Je možné, že uvidíme i zdejší fenomén, špačky v jejich obřím hejně, kterému místní přezdívají „černé slunce".

Galerie

Doplňující informace

Ubytování během školního zájezdu

Ubytování na školním zájezdu je zajištěno na počet nocí dle programu.

Doprava na školní zájezd

Doprava je zajištěna zahraničním autobusem splňujícím všechny předepsané normy Evropské unie včetně vybavení bezpečnostními pásy.

Pojištění školního zájezdu

Všichni účastníci školního zájezdu mají v ceně zajištěno pojištění léčebných výloh do zahraničí. CK2 je cestovní kanceláří, nikoli agenturou či spolkem. CK2 je tedy řádně pojištěna proti úpadku a Vámi svěřené finance jsou 100% chráněny. Volitelně je nabízeno komplexní pojištění s pojištěním STORNO.

Cena zahrnuje

  • Dopravu autobusem
  • Zvolené ubytování
  • Pojištění (Pojištění léčebných výloh v zahraničí)
  • Snídaně
  • Zákonné pojištění CK
  • Služby průvodce
  • 3 učitelé zdarma vč. vstupů
  • Ubytování se snídaní (1 nebo 2 noci) dle zvolené varianty

Cena nezahrnuje

  • Vstupné

Dánsko s CK2 mají nejen tyto výhody:

  • Pojištění

    Vaše finance jsou v bezpečí, jsme řádně pojištěná cestovní kancelář.

  • Faktura přes zaměstnavatele

    Možnost úhrady školní akce fakturou přes zaměstnavatele.

  • Průvodci

    Průvodci jsou na daný zájezd speciálně vyškoleni, jsou to profesionálové se zkušenostmi s dětmi.

  • Program

    Program je uzpůsoben věku žáků a připraven tematicky na konkrétní lokalitu.

  • Kontakt

    Jsme Vám k dispozici i v průběhu zájezdu.

od 5 990 Kč /os. nezávazně objednat