Kulturní program
Vánoce na zámku

Objednat od 660 Kč / os.
Vhodné pro: jednotlivce a rodiny s dětmi
Číslo zájezdu: 161

Popis kulturního programu

Termíny: 4. – 8., 11., 12. prosince 2023

Chcete s námi prožít pohádkový příběh zamilovaného kuchaře a kuchařky? Toto přání se vám lehce splní v komnatách vánočně vyzdobeného zámku Stránov, kde se již vše připravuje na Štědrý den. Do příprav se také zapojíme. Kuchařce pomůžeme s pečením cukroví a ochutnáme její nadýchanou vánočku. Pomůžeme ozdobit vánoční stromeček, dozvíme se, proč máme na stole adventní věnec
a jaká tradiční jídla se podávají. Společně s knížetem a kněžnou zapálíme adventní svíčku, rozkrojíme jablíčko a zazpíváme si vánoční koledu. Zavítáme i do zámecké kaple, kde si s knězem při půlnoční mši připomeneme, proč Vánoce slavíme. S usměvavou služebnou si každý na památku vyrobí malý dárek. Tušíte, jak nakonec dopadne láskyplný příběh z kuchyně?

V termínech před svátkem svatého Mikuláše (4. a 5. prosince) čeká na děti setkání s popleteným čertíkem, hodným andělem a samozřejmě i se samotným Mikulášem. K takovému setkání nepatří jen strach a obavy z hříchů, ale i odměna a hřejivá pochvala pro hodné a dobrosrdečné děti. A protože v každém dítěti dřímá něco dobrého, Mikuláš je odmění sladkou nadílkou (+ 70 Kč/žák; č. 161/b).

Těší se na vás herci v dobových kostýmech, díky kterým na vás dýchne ta pravá vánoční atmosféra.

Uvedená cena platí při minimálním počtu 38 žáků a při odjezdu z Prahy. Rádi vám vytvoříme i cenovou kalkulaci pro menší počet žáků nebo při odjezdu z jiného místa.

Galerie

od 660 Kč /os. Objednat