Zájezd
Adventní Drážďany

Země: Německo
Vhodné pro: jednotlivce a rodiny s dětmi
Číslo zájezdu: 530

Popis zájezdu

Zažijte vánoční atmosféru při prohlídce města s profesionálním průvodcem, na adventních trzích a při nákupu dárků v obchodních domech.

Starobylé Drážďany získávají v předvánočním čase jedinečnou atmosféru díky adventním trhům, jejichž tradice sahá až do 15. století. Ze stánků se line vůně teplého punče a nadýchaného pečiva, z něhož málokdo odolá vánoční štole, podle které trhy získaly i svůj název Striezelmarkt. Ideálnímu místu pro vánoční nákupy propůjčují jedinečnou kulisu památky historického centra v čele s proslulým kostelem Frauenkirche – symbolem Drážďan. Projdeme se po Brühlově terase, která se nachází na zbytku středověkého opevnění města a právem je nazývána Balkonem Evropy. Nevynecháme ani rezidenční zámek s jedinečnou mozaikou knížecího průvodu a s kolbištěm, na němž se nachází středověký trh s živou hudbou a kostýmovaní trhovci s dobovými výrobky. Zastavíme se na divadelním náměstí se Semperovou operou a navštívíme také skvost celého města, Zwinger, v jehož Galerii starých mistrů se nachází nejznámější obraz, Sixtinská madona.

Informace k zájezdu

Program dne
Ráno - sraz v ranních hodinách, dopolední přejezd autobusem do Drážďan
Den - prohlídka historického centra s průvodcem, zhlédnutí památek, následně rozchod na vánočních trzích a pěší zóně s obchodními domy
Večer - odjezd do ČR, příjezd ve večerních hodinách

Doprava
Během zájezdu vám bude k dispozici zahraniční autobus splňující všechny předepsané normy Evropské unie včetně vybavení bezpečnostními pásy.

Pojištění CK
CK2 je cestovní kanceláří, nikoli agenturou či spolkem. CK2 je tedy řádně pojištěna proti úpadku a Vámi svěřené finance jsou 100 % chráněny. 

Pojištění léčebných výloh
Za příplatek lze zajistit pojištění léčebných výloh či komplexní pojištění (pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škody na zdraví a majetku, pojištění zavazadel a pojištění stornopoplatku. Pojištění zahrnuje také pojistné události související s onemocněním COVID-19.

Cena zahrnuje
dopravu autobusem, průvodce po celou dobu zájezdu, zákonné pojištění CK

Galerie