Zahraniční zájezd
Antický Řím a Vatikán

nezávazně objednat od 5 890 Kč / os.
Země: Itálie
Číslo zájezdu: 640

Popis zahraničního zájezdu

1. den – Odjezd od školy v odpoledních hodinách.

2. den – Příjezd do Říma. Procházkou z náměstí Piazza Navona, které svým tvarem kopíruje původní stadion pro pořádání her za císaře Domitiana, dojdeme k antickému chrámu Pantheon. Projdeme ruinami starých bazilik a vítězných oblouků na Forum Romanum, proslulého centra všeho dění, kde kdysi působili řečníci a politici. Na nedalekém Piazza del Colosseo navštívíme největší amfiteátr postavený v Římské říši - Colosseum, místo konání zápasů gladiátorů. Poté zavítáme k monumentálnímu památníku Viktoria Emmanuela II., který je pro Italy národním symbolem, u něhož hoří věčný oheň hlídaný čestnou stráží. Cestou nás čeká také zastávka u slavné fontány di Trevi a pohled na Španělské schody. Přejezd na ubytování. 

3. den – Prohlídku zahájíme u řeky Tibery, kterou přejdeme po Andělském mostě a navštívíme hrad Castel Sant‘Angelo, původně Hadrianovo mauzoleum, později přestavěné na papežskou pevnost spojenou tunelem s Vatikánem. Vstoupíme do Vatikánu na Svatopetrské náměstí, které obklopuje kolonáda zdobená toskánskými sloupy a v jehož čele stojí bazilika sv. Petra, ukrývající hrob stejnojmenného apoštola Ježíše Krista. Navštívíme Vatikánská muzea, která ukrývají umělecká díla nevyčíslitelné hodnoty a unikátní fresky, a v jejichž prostorách se nachází i slavná Sixtinská kaple

4. den – Návrat ke škole v odpoledních hodinách.

č. 640/a Ostia Antica a pláž

Prohlídku Říma a Vatikánu lze rozšířit o jeden den a zároveň zpříjemnit pobytem na pláži. Nejprve navštívíme archeologické území Ostia Antica, kde se nacházel hlavní přístav antického Říma. Toto neuvěřitelně zachovalé přístavní městečko u ústí řeky Tibery lze libovolně procházet a navštívit tak původní domy, lázně, hostinec, latríny a staré dlážděné cesty v čele se starobylou via Ostia, jednou z nejstarších cest spojující Řím s jeho přístavem, i dochovaný amfiteátr. Odpoledne se vydáme na pláž na pobřeží Středozemního moře, kde budeme moci relaxovat a vstřebat dojmy z celého zájezdu.

č. 640/b Florencie

Zájezd do Říma a Vatikánu je možné rozšířit o jeden den a navštívit také Florencii, hlavní město Toskánska. Tento kraj je srdcem celé Itálie a Florencie proto jistě stojí za návštěvu. Město je plné památek a krásných uměleckých děl. Připomeneme si například sochaře a malíře Michelangela Buonarrotiho. Na Piazza della Signoria uvidíme Palazzo Vecchio s Michelangelovým Davidem a na Piazza del Doumo katedrálu Santa Maria del Fiore. Řeku Arno přejdeme po vyhlášeném mostě Zlatníků. Zavítáme také k bazilice Santa Croce s byzantskými prvky. V případě zájmu lze navíc navštívit galerii Uffizi, která je pýchou tohoto starobylého střediska umění a kultury.

č. 640/c Pláž Santa Severa

Zájezd do Říma je možné rozšířit o jeden den pobytem na pláži Santa Severa asi 50 km na sever od hlavního města. Na rozdíl od městských pláží nebývá tolik přeplněná a zaujme netradiční tmavou barvou písku, za níž vděčí lávovému původu. Dominantou pláže je středověký hrad, kdysi se zde však nacházel starověký etruský přístav Pyrgi. Příjemný vánek se tu stará o ty pravé mořské vlny. Za poplatek si lze pronajmout slunečník či lehátko a nechybí ani různé možnosti občerstvení.

Galerie

Doplňující informace

Ubytování během školního zájezdu

Ubytování na školním zájezdu je zajištěno na počet nocí dle programu.

Doprava na školní zájezd

Doprava je zajištěna zahraničním autobusem splňujícím všechny předepsané normy Evropské unie včetně vybavení bezpečnostními pásy.

Pojištění školního zájezdu

Všichni účastníci školního zájezdu mají v ceně zajištěno pojištění léčebných výloh do zahraničí. CK2 je cestovní kanceláří, nikoli agenturou či spolkem. CK2 je tedy řádně pojištěna proti úpadku a Vámi svěřené finance jsou 100% chráněny. Volitelně je nabízeno komplexní pojištění s pojištěním STORNO.

Cena zahrnuje

  • Dopravu autobusem
  • Zvolené ubytování
  • Pojištění (Pojištění léčebných výloh v zahraničí)
  • Snídaně
  • Zákonné pojištění CK
  • Služby průvodce
  • 3 učitelé zdarma vč. vstupů
  • Ubytování v hotelu/hostelu (1 noc)

Cena nezahrnuje

  • Vstupné

Itálie s CK2 mají nejen tyto výhody:

  • Pojištění

    Vaše finance jsou v bezpečí, jsme řádně pojištěná cestovní kancelář.

  • Faktura přes zaměstnavatele

    Možnost úhrady školní akce fakturou přes zaměstnavatele.

  • Průvodci

    Průvodci jsou na daný zájezd speciálně vyškoleni, jsou to profesionálové se zkušenostmi s dětmi.

  • Program

    Program je uzpůsoben věku žáků a připraven tematicky na konkrétní lokalitu.

  • Kontakt

    Jsme Vám k dispozici i v průběhu zájezdu.

od 5 890 Kč /os. nezávazně objednat