Zahraniční zájezd
Katalánsko a temperamentní Barcelona

nezávazně objednat od 8 890 Kč / os.
Země: Španělsko
Číslo zájezdu: 651

Popis zahraničního zájezdu

1. den – Odjezd od školy v odpoledních hodinách.

2. den – Po příjezdu do Barcelony navštívíme monumentální chrám Sagrada Família, za jehož stavbou stojí světoznámý architekt Antoni Gaudí. Mezi jeho další jedinečné stavby, které si prohlédneme, patří například secesní obytný dům Casa Mila. Procházkou středověkým městem se dostaneme do historické gotické čtvrti k nejstarší barcelonské katedrále Santa Eulalia, na jejímž přilehlém dvoře žije 13 posvátných hus, které budeme mít možnost pozorovat. Jako poslední je na programu návštěva barcelonského Aquaria, kterou spojíme s procházkou po La Rambla. V tomto unikátním akváriu, které patří mezi ty největší v Evropě, žijí desítky tisíc rozmanitých živočichů, nechybí například ani žraloci nebo tučňáci.

3. den – Po snídani nás čeká výlet do Girony, která je díky své poloze nazývána „Městem čtyř řek“. Společně se projdeme uličkami starého města, navštívíme židovskou čtvrť a nevynecháme ani prohlídku velkolepé Gironské katedrály. Dále se přesuneme do Figueres, rodného města Salvadora Dalího, kde si prohlédneme městečko a nasajeme místní atmosféru. Výlet spojíme s koupáním v letovisku Costa Brava na pobřeží Španělska. Zde najdeme kilometry dlouhé písčité pláže, malebné zátoky i divoké útesy.

4. den – Tento den navštívíme přímořské městečko Cadaqués, které patří k nejzachovalejším původním městečkům pobřeží Costa Bravy. Centru dominuje gotický kostel Santa Maria, k němuž se dostaneme úzkým bludištěm uliček historického jádra. Necháme se zde okouzlit inspirativní atmosférou, za kterou sem jezdili i velikáni jako např. Pablo Picasso. Na závěr se vydáme do přístavu Port Lligat, kde se nachází dům Salvatora Dalího, a vykoupat se můžeme na přilehlé pláži.

5. den – Příjezd v odpoledních hodinách.    

Zájezd je možné prodloužit či některý den vyměnit za tyto varianty:

a) Výlet na sopku Montsacopa – Vypravíme se do městečka Olot v blízkosti sopky Montsacopa, kde nás čeká lehká turistika, vystoupíme až ke kráteru sopky a navštívíme národní park Garrotxa se 40 vulkány.

b) Výlet do Monaka – Projdeme si historickou čtvrť Monaco Ville s katedrálou sv. Mikuláše, zde také navštívíme Oceánografické muzeum, ve kterém si můžeme sáhnout na žraloka. Poté navštívíme slavný přístav La Condamine a přilehlé ulice, kudy se prohání auta závodu Formule 1. Na závěr navštívíme jedinou písečnou pláž v Monaku – Larvotto, kde se vykoupeme.

c) Výlet do Marseille – Prohlédneme si nejstarší město Francie, navštívíme starý přístav Vieux Port, kde lodě kotví už více než 2600 let. Projdeme si malebné uličky ve čtvrti Le Panier, odkud se dostaneme až k chrámu Notre-Dame de la Garde. Poté se vydáme plavbou lodí na ostrov If se stejnojmennou pevností, kde byl uvězněn hrabě Monte Christo. Alternativně lze plout na nedaleké Frioulské ostrovy, kde nás čeká koupání v moři.

Galerie

Doplňující informace

Ubytování během školního zájezdu

Ubytování na školním zájezdu je zajištěno na počet nocí dle programu.

Doprava na školní zájezd

Doprava je zajištěna zahraničním autobusem splňujícím všechny předepsané normy Evropské unie včetně vybavení bezpečnostními pásy.

Pojištění školního zájezdu

Všichni účastníci školního zájezdu mají v ceně zajištěno pojištění léčebných výloh do zahraničí. CK2 je cestovní kanceláří, nikoli agenturou či spolkem. CK2 je tedy řádně pojištěna proti úpadku a Vámi svěřené finance jsou 100% chráněny. Volitelně je nabízeno komplexní pojištění s pojištěním STORNO.

Cena zahrnuje

  • Dopravu autobusem
  • Zvolené ubytování
  • Pojištění (Pojištění léčebných výloh v zahraničí)
  • Snídaně
  • Zákonné pojištění CK
  • Služby průvodce
  • Ubytování (2 noci)
  • 3 učitelé zdarma vč. vstupů

Cena nezahrnuje

  • Vstupné

Španělsko s CK2 mají nejen tyto výhody:

  • Pojištění

    Vaše finance jsou v bezpečí, jsme řádně pojištěná cestovní kancelář.

  • Faktura přes zaměstnavatele

    Možnost úhrady školní akce fakturou přes zaměstnavatele.

  • Průvodci

    Průvodci jsou na daný zájezd speciálně vyškoleni, jsou to profesionálové se zkušenostmi s dětmi.

  • Program

    Program je uzpůsoben věku žáků a připraven tematicky na konkrétní lokalitu.

  • Kontakt

    Jsme Vám k dispozici i v průběhu zájezdu.

od 8 890 Kč /os. nezávazně objednat